archatlas:

Building 335 Weiss/Manfredi

BUILDING 335 is a 140,000 square foot oncology office building at Novartis’ North American Headquarters. Five floors of open office work areas are connected by an ascending spiral of “living rooms” with vistas to the generous 230-acre campus. Marked by wood finishes, column free spans, and clear glass, the “living rooms” provide a common ground for distinct project groups to interact. ”

The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com The Condestable’s House by Tabuenca & Leache, Arquitectos | Posted by CJWHO.com

cjwho:

The Condestable’s House, Pamplona, Spain by Tabuenca & Leache, Arquitectos | via

This was a project to restore an old sixteenth-century palatial mansion, which was in ruins and had undergone major renovations and alterations over time, particularly during the nineteenth and twentieth centuries. Through an extensive cleaning and restoration process, the building´s original appearance and size resurfaced, exposing the old wood-paneled ceilings that were hidden behind false ones throughout all of the rooms.

This architectural intervention was mostly focused on the central core consisting of the main courtyard (whose original stone columns were conserved) and a small backyard. Without yielding to a contemporary aesthetic, the intervention sustains the natural continuity between the old and the new, which is established through the materials that have been used: wood, terracotta and lime mortars and plaster.

Photography: Luis Prieto

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

cabbagerose:

wisconsin residence/coen + partners in collaboration with vjaa

via: remodelista

cabbagerose:

recycle:  fisherman’s cabins turned beachside cabanas, comporta, portugal/Manuel Aires Mateus

via: remodelista

cabbagerose:

Cabanas no Rio overlook the Sado River, a nature reserve that’s home to flamingos, storks, and dolphins. They rent for €200 a night for two, including breakfast and daily cleaning. For more details and to make reservations, go to Cabanas no Rio

archimaps:

Design for a countryside residence in a circular shape